6 Temmuz 2009 Pazartesi

Hayatımdaki herşeyi çalımladım, alkol hariç !

Benim gibi ölmeyin diyenlerin soyundanmıyım bilmiyorum, son dakika golleriyle avunanların mı, herşeyde bir hata arayanların mı, bilmiyorum.
Bildiğim tek birşey var , George gibi evlatlar yaşarken , onların yeteneğiyle coşup, alışkanlıklarıyla dalga geçenler, kötüleyenler de ölüyor.Ölmeyen yok.

4 yorum:

  1. "1969da bir sefer alkol ve seksi bırakmıştım, hayatımın en berbat yarım saatiydi. "
    G.B.

    YanıtlaSil
  2. everyone thinks he looks daft.

    YanıtlaSil
  3. I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest, ı have squandered.

    YanıtlaSil
  4. tüm kartlar açıktı george best'in hayatında. karşı tarafın elini görmek için blöf yapmaya ihtiyaç duyan poker face adamlardan değildi. çocukken mahalle maçlarına katılmış, bir futbol efsanesi haline gelmeden önce belfast'ın gri bulutlarla kaplı işgal sokaklarına futbolun yazılmamış en güzel öykülerini armağan etmiş, taştan kaleler önünde dizlerini kanatmış, sınırda yaşayan sınırlıların yanında saf tutarak yeteneğini özgürlüğüne adamıştı. kimseye sevimli görünmek, kimseye yapay bir mutluluk vermek, kimsenin normlarına uygun yaşamak ve kimseye kendini genel geçer toplumsal kurallara bağlı kalarak kabul ettirmek gibi bir derdi yoktu. ezebere yaşayan, akışına bırakan, yandan gelen falsolu muz ortaya havada yarım voleyi çakıp topu doksana takan, 10 kişiyi çalımlayıp 11. rakip olan kaleciyi ters köşeye yatıran, bu dünyanın görebileceği en güzel şakaydı. sigarası ve içkisiyle tanju okan, tekniğiyle maradona, yaşamıyla mahalle maçlarımızın arkadaşıydı. beşinci beatles diyorlardı onun için haksız sayılmazlardı. biraz beatnik, biraz çiçek çocuk, biraz centilmen ve bolca çapkındı. britanya'nın muhafazakar politikalarını şekillendiren demir leydi dönemlerinin monarşi kokulu beş çayı seanslarına inat, liman ve demiryolu işçilerinin maç izleyerek demlendiği sokak arkası publarının alkol ikindilerini sevdi george best. ününe karşın elit bir sınıfa, elitist bir sosyeteye ait olmadı.

    YanıtlaSil